5 milyon $' lık proje !

5 milyon $

Körfez Grubu İran'da Zeytin Fabrika kuracak.

İran’ da  faaliyet gösteren Data Tradeing LLC firması yönetim kurulu başkanı Bay Amir H. Kazemian ve ekibi Körfez Grubu Dış Ticaret şirketini Havran’da ziyaret etti.

 Görüşmede, öncelikle İran’da yeni kurulacak olan 1500 ton/yıl kapasiteli modern bir Zeytin işleme fabrikası için örnek projelerin sunumu yapıldı  ve akabinde bölgenin önde gelen bazı zeytin fabrikaları ziyaret edildi.

 Türk ve İspanyol  ortaklı bir konsorsiyum ile tamamlanması planlanan projenin ileriki aşamasında Bay Amir ve Körfez Grubu firmaları İspanya’ da bazı tesileride ziyaret ederek yeni fikirler edinecekler.

 Toplam bedeli   3 milyon doları aşacak olan İran’daki yeni fabrika projesi,  Körfez bölgesine önemli bir döviz kaynağı sağlayacak.  İranlı firma’nın kendine ait arazilerinde toplam 1000 ton zeytin hasatı yapılabilmekte. Kalan 500 ton’ luk bölümü ise Türkiye’ den temin edilecek. İran’ lı firma 500 ton zeytin alımı içinde ayrıca 2 milyon doların üzerinde bir bütçe ayırdığı ifade ediliyor.

 Körfez Grubu halen Türkiye satış ve servis yetkilisi olduğu İspanyol firmalardan

Multiscan, Comainox, Biopartner ve Allium’’ dan başka Türkiye’ de üretim yapan bazı profesyonel makina imalatçıları ilede iş birliği yapacak.

 



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli